Nieuwsbericht

 

Zoals wij u reeds via mail lieten weten, kregen wij vorig weekend de nieuwe richtlijnen met betrekking tot het toelaten van het bezoek in de woonzorgcentra. Het gaat hierbij enkel over algemene principes die wij als directie, in overleg met de coördinerend en raadgevend arts, moeten concretiseren. Het uitgangspunt vanuit Vincenthove is daarbij dat wij een goed evenwicht willen vinden tussen de menselijke benadering (die wij oprecht willen uitdragen) en de veiligheid van onze bewoners (wetende dat het virus nog niet weg is uit onze samenleving). We kunnen u dan ook laten weten dat we erg grondig over elk aspect hebben nagedacht, maar dat het echt geen eenvoudige evenwichtsoefening was. Uiteindelijk hebben we beslist om vanaf maandag 15 juni tot 3 juli volgende regeling toe te passen:

In het algemeen versoepelen we de bezoekersregeling in de bezoekersruimte, met name

-          Er worden meerdere bezoekers, uit dezelfde bubbel van 10 personen, toegelaten per bezoekmoment. Hierdoor kunnen echtgenoten, broer en zus, kind en kleinkind… samen op bezoek komen bij de bewoner. Tijdens hetzelfde gesprek kunnen maximaal 4 bewoners toegelaten worden. Kinderen worden toegelaten vanaf 10 jaar.

-          Het bezoek zal niet langer doorgaan met 2 bewoners samen, maar individueel per bewoner in een ruimte apart. Wij zullen zowel in het restaurant als in de cafetaria een bezoekersruimte inrichten. Hierdoor kunnen we beter de privacy garanderen tijdens de bezoekmomenten. Ook zal dit de gesprekken vergemakkelijken voor mensen die hardhorig zijn.

-          De plexischermen blijven behouden. Hierdoor kunnen we vanaf nu toestaan dat u én de bewoner tijdens het gesprek geen mondmasker meer draagt. We hopen dat dit ook het contact met uw familielid bevorderd. We vragen wel dat u bij het binnenkomen en bij het wandelen in de gangen een mondmasker draagt.

-          We vragen u telkens uw naam te noteren en door middel van uw handtekening te bevestigen dat u geen symptomen van het Corona-virus vertoont. Ook het ontsmetten van de handen bij het binnenkomen en het verlaten van het woonzorgcentrum blijft noodzakelijk.

-          De propere was kunt u vanaf nu rechtstreeks afgeven aan de medewerker die uw familielid na afloop van het gesprek terug komt halen. Mogen wij u vragen om dit niet rechtstreeks mee te geven aan uw familielid. De vuile was zal nog steeds via het sas aan de voordeur doorgegeven worden.

-          We willen elk familielid de kans geven tot een bezoek. Hierdoor willen we per week eerst iedereen de kans geven op een eerste bezoek. Indien mogelijk in de planning kan ook een tweede bezoek per week ingepland worden.

-          Elk bezoekmoment zal een half uur duren. Het bezoek zal mogelijk zijn elke weekdag tussen 10u en 12u en tussen 13u en 17u. Op dinsdag zal het bezoek mogelijk gemaakt worden tot 18.30u.

Praktisch vragen wij u om voor deze nieuwe bezoekersregeling te reserveren vanaf vrijdag 12 juni, om 8.30u:

-          Ofwel telefonisch via het onthaal: 051/23.23.60 (binnen de kantooruren)

-          Ofwel via mail: bezoek@vincenthove.be

Het bezoek kan maximum voor twee weken ver ingepland worden.

 

De algemene regel is dat we kamerbezoek op dit moment nog niet kunnen toestaan. Enkel voor partners van bewoners, voor bewoners die bedlegerig zijn (en dus onmogelijk naar de bezoekersruimte kunnen komen) en voor palliatieve bewoners wordt bezoek op de kamer toegestaan, mits het in achtnemen van strenge voorzorgmaatregelen. De teamverantwoordelijken zullen zelf deze familieleden opbellen en met hen een afspraak maken.

 

Op dit moment zouden we afspraken buiten het woonzorgcentrum nog zoveel mogelijk willen vermijden. Indien u met de bewoner toch het woonzorgcentrum dient te verlaten (bv. voor een zakelijke afspraak, kappersbezoek, familiebezoek…), dan zal de bewoner na terugkomst 14 dagen op zijn kamer dienen te blijven, in isolatie.

De bestaande contactmogelijkheden in de babbelbox aan de voordeur of via de computer of de telefoon kunnen verder aangevraagd worden via de wooneenheden. We blijven deze mogelijkheden behouden, voor de families die dit verkiezen.

 

We hopen dat u zich kunt vinden in deze versoepelingen van de bezoekersregeling. We begrijpen dat we hiermee nog niet volledig terugkeren naar de oude vertrouwde bezoekjes op de kamer, met een knuffel, een kopje koffie… Maar we hopen dat we via deze stapsgewijze versoepeling van de maatregelen in de eerste plaats het virus buiten kunnen houden en we ook geen stappen terug dienen te zetten in de bezoekersvoorwaarden na enkele weken.

 

 

Alvast bedankt voor de medewerking en het begrip.

 

 

Met vriendelijke groeten,

De directie en de medewerkers van Vincenthove

 

« Terug naar overzicht

Deel deze paginaVolg ons
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Copyright Vincenthove. All rights reserved.