Project Appreciative Inquiry (AI)

 

Appreciative Inquiry (AI) of Waarderend Onderzoek.

 

In onze zoektocht rond de ‘toekomstige WARME zorg voor de medewerker’ en de tendensen van het ‘Nieuwe werken’ of ‘Maatschappelijk Verantwoord ondernemen’ of ‘Duurzaam HRM’ of ‘Anders en langer werken’ hebben wij de methodologie van ‘Appreciative Inquiry’ of ‘waarderende onderzoek’ geïntroduceerd in onze voorziening.

In 2014 volgde het directieteam de opleiding van 'Appreciative Inquiry - Lerend Netwerk 2014' om de methodiek van Appreciative Inquiry ten gronde te leren kennen en onder de knie te krijgen.

In 2013 en 2014 werden de teamhoofden allen gevormd in deze methodologie. In 2015 werd bij alle medewerkers een loopbaangesprek afgenomen en werd de methodiek van AI met de hele groep van medewerkers gebruikt om de prestaties van het  PREZO Woonzorg Kwaliteitssysteem te onderzoeken.

Voor 2018 en volgende jaren mag het duidelijk zijn dat de methodologie van Appreciative Inquiry voor onze voorziening, met onze visie van WARME Zorg zowel voor bewoners als voor medewerkers, de basis zal vormen om ons ‘Duurzaam HRM’ uit te werken en de basis zal vormen om onze zorgattitude en basisprocessen te ‘onderzoeken op een waarderende wijze’ en verder uit te werken of te heroriënteren.

 

 

 

 

 

 

Deel deze paginaVolg ons
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Copyright Vincenthove. All rights reserved.