Bewonersparlement en Familie-adviesraad

Inspraakorganen :  ‘Bewonersparlement’ en ‘Familieadviesraad’

 

In het ‘Bewonersparlement’ en een ‘Familie-adviesraad’ worden bewoners en familieleden bevraagd over alle aspecten van de werking van Vincenthove. 

We doen dit om de cliëntgerichtheid van de bewoner of gebruiker (cliënt) van onze diensten én deze van de naastbetrokken familieleden te garanderen en permanent te kunnen bevragen.

Via bewonersparlementen willen we de mening van de bewoners kennen over concrete thema’s. De informatie die uit de parlementen verkregen wordt dient in de regiegroep als uitgangspunt om onze werking kritisch te evalueren met het kwaliteitssysteem PREZO Woonzorg. De mening van de bewoners/ gebruikers staat ook voorop wanneer de werkgroepen voorstellen doen.  Zo willen we evolueren naar een cliëntgedreven huis.

Bewonersparlementen worden door team animatie georganiseerd per wooneenheid en aangekondigd op de animatiekalender. Op de leefgroep worden bewoners bevraagd door een medewerker van de leefgroep. In het dagverzorgingscentrum worden gebruikersraden georganiseerd met aangepaste vragen.

De familie-adviesraad is een adviesorgaan dat bestaat uit familieleden of vertrouwenspersonen van bewoners.  Ieder familielid is welkom om deel te nemen aan de bijeenkomsten. 

Deel deze paginaVolg ons
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Copyright Vincenthove. All rights reserved.
.