Projecten

Projecten

 

In het jaar 2019 werken wij intensief verder aan een aantal belangrijke uitdagingen. Vanuit onze basisvisie van WARME Zorg en vanuit onze attitude van Appreciative Inquiry of 'waarderende benadering' willen we het dubbel labeltraject, namelijk het certificeringstraject PLANETREE en de labeltraject Keurmerk PREZO Woonzorg verder uitbouwen.

In mei/ juni zouden wij de vragenlijst voor het certificeringstraject Planetree willen indienen. Dan volgen de nodige onderzoeken. Op 14 en 15 oktober worden intern de focusgroepen georganiseerd, waarbij mensen van PLANETREE in een vorm van gesprekken met bepaalde doelgroepen (vb focusgroe familieleden, focusgroep medewerkers, focusgroep vrijwilligers, ...). De bevindingen van deze focusgroepen vormt de basis van het al of niet behalen van het certificeringslabel van PLANETREE.

Ook bij het audittraject van het Keurmerk PREZO Woonzorg willen wij afkloppen in het jaar 2019. Op 19 november 2019 volgt de audit van PREZO Woonzorg door het auditbureau PERSPECT. Ook hier worden wij begeleid om het traject tot een goed einde te brengen.

De twee labeltrajecten lopen enerzijds gelijklopend en zijn anderzijds ook een stukje verschillend. Beide trajecten hebben de 'mensgerichtheid' als centrale doelstelling. PLANETREE gaat een stuk dieper in op de mensgerichtheid en wilt bewoners en naasten in alle mogelijke aspecten van zorg- of dienstverlening mee een stem geven en hen bevragen of de dingen die we bedenken wel de dingen zijn die mensen echt willen. Het is een internationaal model die staat voor 'merkbare mensgerichte zorg'. Het keurmerk PREZO Woonzorg bewaakt ook de mensgerichtheid van het geheel maar kijkt meer naar de borgings- en verbeteringsinitiatieven van de verschillende aspecten van het zorg- en dienstenaanbod, en of deze ook wel cyclisch sterk verankerd zitten. Het is niet een internationaal model maar bevraagt zo ook meer specifiek de eigen aspecten van de zorgontwikkelingen en zorgvereisten in een Belgische of Nederlandse context.

Wij geloven oprecht dat beide modellen evenwaardig en volledig aanvullend van elkaar zijn en zo beiden samen een grote meerwaarde van erkenning kunnen geven.

 

 

 

 

 

Deel deze paginaVolg ons
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Copyright Vincenthove. All rights reserved.