Kwaliteitshandboek

Kwaliteitshandboek

Het kwaliteitshandboek is een samenvatting van het het kwaliteitsbeleid en het uitgewerkt kwaliteitssysteem. Op basis van het kwaliteitsbeleid: de uitgewerkte  missie en visie wordt een kwaliteitssyteem opgezet om dit beleid om te zetten.

Het kwaliteitssysteem bestaat enerzijds uit een basisstructuur en anderzijds uit het uitschrijven van de procedures of procesomschrijvingen. Je hebt inderdaad eerst een goede basuistructuur nodig, een goed organogram, een goede communicatiestructuur, uitgeschreven functieomschrijvingen, middelen zowel functioneel als financieel en een uitgewerkt vormingsbeleid vooral je de processen doelmatig kan organiseren en uitwerken. Op basis van een goede basisstructuur kan men samen gaan nadenken hoe men de processen (vb de processen van zorg, van maaltijdzorg, van veiligheid,...) kan gaan uitwerken. Deze uitgewerkte processen worden dan vastgelegd en neergeschreven in porcedures. Deze kunnen aangevuld worden met werkvoorschriften of instructie hoe men juist bepaalde zaken dient af te handelen (vb wat te doen bij brand? Wat te doen bij een hospitalisatie van een bewoner?).

Binnen de kwaliteitsplanning wordt dan systematisch projecten opgezet om dit geheel te bewaken en waar nodig bij te sturen.

In het kwaliteitshandboek wordt dit gehele werk neergeschreven, en via de jaarlijkse kwalietitsplanning opgevolgd en waar nodig bijgestuurd.

Hierbij kan U de korte inhoud van ons kwaliteitshandboek bekijken.

 

 

 

 
Deel deze paginaVolg ons
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Copyright Vincenthove. All rights reserved.
XANDO

zelfverdediging vrouwen