Spiritualiteit

 

Spiritualiteit

Vincent de Paul

 

 

Vincent de Paul koos jaren terug, zoals zovele andere boeiende figuren uit het verleden of het heden, om met 'hart en ziel' voor mensen te zorgen die in de samenleving meer zorg of bescherming nodig hebben. .Als vrije en Christelijke voorziening willen wij die grote 'menselijkheid' waarmaken in onze zorgverlening. Iedere bezoeker, bewoner of gebruiker, willen wij met een diepmenselijke respect tegemoet treden, ongeacht hun politieke of religieuze overtuiging. Daarbij staat, zoals wij hebben duidelijk gemaakt in het project WARME Zorg, de zorg voor Waardigheid centraal. Wij willen de waardigheid van de ons toevertrouwde ouderen zoveel als mogelijk respecteren en zelfs proberen te herstellen als dit mogelijk is. Deze opdracht brengt ons heel dicht bij onze levenszin, ons zoeken om goed te zijn en te groeien als goede en liefdevolle mens. Het leven van Jezus Christus is bij uitstek een toonbeeld van goedheid en van het helen van (mens)waardigheid in het bijzonder van kwetsbare mensen. Zovelen zijn Zijn spoor gegaan zoals ook Vincent de Paul, die zijn naam schonk aan Vincenthove. Ook wij zetten stapjes in Zijn spoor, Hij is en blijft voor ons dé Bron.

 

De emmaüsgangers

Het verhaal van de Emmaüsgangers is voor ons een hele mooie uitdrukking van Gods Liefde voor de mensen en laat ons een beetje zien hoe Hij mensen nabij wil zijn. Het verhaal vertelt hoe God naast een mens wil staan als hij of zij het moeilijk heeft of verdrietig is. Hij loopt naast ons, dringt zich niet op, maar is er als wij Hem aanspreken en Hem bij ons toelaten.
Als huis willen wij deze warme liefde een stukje helpen waarmaken door er echt te zijn voor de ons toevertrouwde mensen en dit zowel bij vreugde en misschien nog meer bij moeilijke situaties, bij pijn en verdriet. Dan willen wij een stukje meelopen en ondersteunen.
Omdat het verhaal ons zo dierbaar is hebben wij in onze inkomhall een canvas van de Emmaüsgangers opgehangen.

 

 

 

 

Deel deze paginaVolg ons
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Copyright Vincenthove. All rights reserved.
XANDO

zelfverdediging vrouwen